Loading Laddar...
 

Information

Vi erbjuder följande utbildningar:

 • Introduktionskurs för privat övningskörning - handledare och elev.
 • RiskEttan personbil - riskutbildning B del 1
 • RiskTvåan personbil - riskutbildning B del 2
 • RiskEttan mc - riskutbldning A och A1 del 1
 • RiskTvåan mc - riskutbildning A och A1 del 2
 • Körkort A- Motorcykel - alla storlekar
 • Körkort B - Personbil
 • Körkort BE - Personbil med tung släpvagn
 • EcoDriving - Personbil
 • Trafik i tjänst

Introduktionskurs för privat övningskörning.

Utbildningen är obligatorisk sedan 2006-01-01 för handledare och elev.Vår kurs startar i normala fall kl. 17.00 och slutar 20.30. Eftersom vi vet att ni kommer direkt från arbete och skola så har vi handlat hem lite frukt och mackor som vi tar ihop med en fika när Ni ser ut att behöva det. Utbildningen innehåller regler för övningskörning och vi delar med oss av våra erfarenheter och ger tips om utbildning. Vi rapporterar efter avslutad utbildning till Transportstyrelsen.


RiskEttan B - Riskutbildning del 1 personbil.

Gäller från och med 2009-04-01.

Alla som tänker ta körkort för behörighet B - personbil - ska genomgå en utbildning i följande ämnen:

 • Riskbeteenden, alkohol, droger, narkotika, rattfylleri och trötthet.

Utbildningstiden ska vara minst 180 minuter effektiv tid. Krav för att bli godkänd är att:

 • Du deltar aktivt i reflektioner och diskussioner
 • Du tar till Dig budskapet och att vi får reda på det när du svarar på frågor

Vår utbildning består av diskussioner, grupparbeten och föreläsning samt innehåller en del värderingsövningar. Efter utbildningen ska kursledaren examinera och rapportera till Transportstyrelsen att utbildningen är genomförd. Vid prov hos Trafikverket kontrolleras detta innan körkortsprov får göras.


RiskTvåan B - Riskutbildning del 2 personbil.

Obligatorisk utbildning för alla som tänker ta körkort behörighet B. Utbildningstiden är 180 minuter effektiv tid, raster tillkommer.


Motorcykel.

Vi har fem motorcyklar som du kan övningsköra med, se under fordonsfliken. Körlektioner bokar du dagtid när det passar dig, boka i tid för det brukar vara många som vill ta mc-körkort under våren. Vid andra eller tredje körtillfället får du en uppskattning om hur lång din utbildningstid kan bli, då kan du med hjälp av Monica på kontoret lägga upp en personlig utbildningsplan.


Personbil.

Teorikursen omfattar sex tillfällen á två timmar per tillfälle. Körlektioner bokar du dagtid när det passar dig, det kan vara bra att boka in ett antal lektioner för att undvika väntetid eftersom det brukar vara många som vill ha vissa tider på dagen - speciellt på våren. Vid andra eller tredje körtillfället får du en uppskattning om hur lång din utbildningstid kan bli, då kan du med hjälp av Monica på kontoret lägga upp din personliga utbildningsplan.


Personbil med tung släpvagn.

En mycket populär kurs som är upplagd på fem teoritillfällen á två timmar per tillfälle. Vi går igenom grundteori och släpvagnsteori. I kursen ingår även två körtillfällen á 100 minuter per tillfälle där vi kör två och två, behöver du ytterligare körlektioner så bokar du det på dagtid när det passar dig. På dessa kurser brukar deltagarna ha lite körerfarenhet då de haft körkort några år, de tidigare deltagarna har tyckt att det är både roligt och nyttigt att "fräscha upp" kunskaperna lite. Efter kursens slut hjälper vi dig att boka tid för prov hos trafikverket och du får hyra trafikskolans fordon till provet om du vill.


Ecodriving personbil.

Sedan mars 2008, då vi alla lärare på Gotlands Trafikskola gick utbildningen, har vi utbildning i EcoDriving personbil. Vi följer EcoDriving's koncept och kör hela utbildningen. Titta mera under fliken EcoDriving.


Trafik i tjänst.

Jobbar Du i trafiken? Då kanske denna kurs är något för Dig och Ditt företag. Vår kurs Trafik i tjänst, hjälper Dig att, uppdatera Dig med nya trafikregler, höja din riskmedvetenhet och öka Din trafiksäkerhet - kompetenshöjande helt enkelt. Kursen pågår i 4 timmar uppdelat på 2 tillfällen, vi har föreläsning och vi jobbar med värderingsövningar och grupparbeten. Titta mera under fliken Trafik i tjänst. 


Hoppas att någon av kurserna ska passa just Dig!

Ring oss:  0498 - 21 35 05

Maila oss:  info@gotlandstrafikskola.se

Besöksadress: Furulundsgatan 2A, södra Visby bakom gymnasieskolans matsal.